nak belajar bahasa syurga..?

cara memasak pure marine collagen

Assalam semua..

hari ni ummi nak kongsi cara memasak pure marine collagen ni memandangkan ramai yang tnya mcm mana cara penyediaannya..jadi ummi buat entry khas untuk korang..=)

langkah pertama:

rendamkan kolagen kering tu mengikut jumlah yang diingini lebih kurang 5-6 jam..klu nk rendam semua 1 pek tu pon blh..tahan sehingga 3-4 minggu pengunaan..tp pada kali ini ummi rendam sket je..dlm secekak gitu..nnti2 habis masak lagi..mood rajin la katakan...ngee..


langkah kedua:

basuh kolagen yang dah kembang tadi dan toskan..untuk makluman semua,kolagen kering tadi akan mengembang 2-3 kali ganda dari saiz asalnya..jadi janganla terkujat terkejut bila tgk saiz kolagen anda membesar bagai juara setelah semalaman direndam ye..=)



 langkah ketiga:

masukkan kolagen yg ditoskan tadi kedalam periuk yang comel2 sesuai dengan kuantiti kolagen tu je ya..xperlu periuk besar2 sangat..kang nanti penat je nk membasuh periuk yg besar gabak tu..letak sedikit air..agak2 je sesuai dgn kuantiti kolagen yg kita nk masak tu..kemudian masak di atas api sederhana..klu rajin korang kacau2 la sedikit..klu malas biarkan ajer..

langkah keempat :
setelah semua kolagen tadi hancur,masukkan kedalam bekas dan biarkan ia sejuk seketika..kemudian boleh la masukkan kedalam peti sejuk..pastikan pakai bekas yang bertutup ye untuk elakkan sebarangbendasing masuk dan bagi nmengelakkan pertumbuhan kulapuk..



dah siap..bila korang nak makan,just cedok 3-4 sudu shj dan masukkan dalam air,letak perasa yang diingini,dan blh terus minum/makan..perlu diingat,jangan letak gula pasir ye..gula batu xpe sbb gula batu ni bersifat ubat..opssss..jgn lupa bc Bismillah dan selawat dulu ye..InsyaAllah semoga berhasil..=)

boleh juga buat masker ye..kesannya InsyaAllah kebaboom..xcaya cuba tgk testi kat bawah ni..

kalau nk dapatkan pure marine collagen ni dengan harga berpatutan blh email ke amreedatrading@gmail.com / sms ke 0125911239 /join group di FB-->SINI ..bertemu lagi di lain entry..

Wassalam..=)

1 comment:

  1. salam..klu lpas msk xnk msok dlm peti sjuk die bley tahan x kak? sbb sy dok hostel so xde peti sjuk...klu cair2 tu msok jek dlm air kordial yg dh di bancuh xpe kn?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...